4. lokakuuta 2015

Polttavan auringon jälkeen

Muistan aina sen kesäkuun päivän vuosia sitten. Aurinko paisto täydeltä terältä. Olin pukenut ylleni kevyen avokaulaisen kesämekon. En arvannut, että joutuisin viettämään työni vuoksi runsaan puolituntisen auringonpaahteessa päivänä, jolloin UV-säteily oli ”erityisen voimakasta”. Olen taipuvainen  ruskettumaan, en palamaan. Sinä päivänä auringonpaiste takertui heti polttavasti ihoon, ja se paloi. 

Tässä on hieman siteerausta terve.fi-sivulta:
”Kun säteilyä tulee liikaa, iho palaa. Se on näkyvä osoitus siitä, että UV-säteilyn aiheuttamat soluvauriot ovat ylittäneet ihon sietorajan. Liiallinen UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Iho muuttuu kuivaksi ja karheaksi, paksuuntuu, veltostuu ja rypistyy.”
Älä edes uskottele itsellesi, etteikö näin voisi käydä. Harmittelin monet vuodet menetettyä dekoltee-aluetta. Sanomattakin on selvää, että kokeilin kaikki keinot auringon korventamaan ihoon, mutta vauriot pysyivät. 

Päivittelin viime keväänä asiaa ystävälleni Merjalle, joka on kärsinyt samanlaisesta ongelmasta. Hän kertoi löytäneensä yllättävän avun luonnonkosmetiikasta: syvät auringon aiheuttamat ihovauriot olivat hävinneet. Merja on perustanut tohtori, dosentti (Turun yliopisto) Kristiina Ylihongon kanssa Adesso Nutraceuticals -nimisen yrityksen ja tuo maahan juuri tuota kyseistä luonnonkosmetiikkaa. Hän tarjosi minulle kokeiltavaksi sarjan tuotteita. Tuskin uskoin todeksi kun huomasin, että omakin ihoni alkoi siliytyä silmin nähden. 

Jos olet jo kokeillut aurinkovaurioihin mielestäsi kaikkea (kuten minäkin), suosittelen kokeilemaan vielä tätä. 

























Olen käyttänyt Naturativ-nimisen tuotesarjan seerumia ecoAMPOULE 2 ja sen kanssa aamuisin päivävoidetta 40 + ja iltaisin yövoidetta 40 +.  Tätä voi terästää vielä tehococktailiksi nauttimalla VitaMix A-lipoid 600 -antioksidanttivalmisteita.  En voi olla suosittelematta. 

Lisäksi sain Merjalta kokeiltavaksi vauvojen kylpy- ja hoitoöljyä, joka sopii herkälle ja atooppiselle iholleni todella hyvin. Sen nimi on BATH AND BODY OIL FOR INFANTS AND BABIES. Öljy sisältää auringonkukka-, seesami-. soija-, greippi- ja puuvillansiemenöljyä ja E-vitamiiniantioksidanttia. Herkälle iholleni olen tarjoillut tähän asti kookosöljyä (markettien ruokaosastoilta), mutta tämän vauvaöljyn jälkeen ihoni on vielä rauhallisempi ja pehmoisempi. 

Naturativ-tuotteita saa ainoastaan apteekeista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.adesso.fi. 

Merja on maailman mukavin ihminen, ja hänelle voi varmasti myös soittaa, jos haluat tiedustella tarkemmin tuotteista ja niiden saatavuudesta.

Tätä tekstiä ei ole tehty yhteistyössä kaupallisessa mielessä.