25. heinäkuuta 2015

Teeretkellä jossain päin Etelä-Pohjanmaata
Kiertelimme Annikan kanssa Ähtärin seudulla muutamissa retkikohteissa. Annika ajoi ja minä ikuistin matkan varrelta tällaisia itselleni ennestään tuntemattomia paikannimiä. Kaikkiallahan voi päätyä kiinnostaviin kohteisiin.

Olipa hauska matkapäivä! Kun paikallistuntija ajaa autoa, sitä voi kesittyä katselemaan maisemia ja ihastelemaan tienvarsien kukkasia. Välillä pysähtelimme ja lounastimme Ähtäri Zoon lähiruokapaikassa Hotelli Mesikämmenessä. 


Annika on tutustunut juttukeikoillaan Ähtärissä Risto Keinäsen kirpputoriin, ja poikkesimme tietenkin liikkeeseen. Myllymäen Antiikki ja Rompe myy melkein mitä vain, kunhan se on vanhaa. 

Iso rakennus on aivan tien vieressä, mutta vahinko, että liike on joutunut poistamaan tienvarsiopasteet. Tänne pitää vartavasten 
tietää tulla. Opasteiden poistamisen jälkeen turistit eivät kuulemma osaa enää poiketa kauppaan.

Pihassa on sentään onneksi muutamia autoja. Paikalliset tietävät, mistä löytyy keräilijöiden ja entisöijien tavarataivas.Risto Keinänen palvelee asiakkaita ainakin näin kesäsesonkina joka päivä. Hyväntuulinen kauppias tuntee esineiden historian ja viihdyttää asiakkaita tarinoillaan.

Keskon entisen tukkuliikkeen lukuisat huoneet ovat täyttyneet tehokkaasti. On edullisia ja arvokkaampia astioita, kiinnostavia antiikkihuonekaluja, vanhaa käyttötavaraa, työkaluja ja lähes mitä vain.Olisi ollut hauska jutella ja kysellä kauppiaalta enemmänkin,
mutta päätimme tehdä kierrosta omin päin, huone huoneelta.
 
Tavarapaljouden jäljiltä alkoi kierroksen loppupuolella olla samanlainen olo kuin lihamyllyrivistön yhdellä yksilöllä: paras terä oli mennyttä.  Mutta olen vaikuttunut.

Risto Keinänen on jo yli 70-vuotias ja istuu pyörätuolissa 80-luvulla sattuneen työtapaturman seurauksena. Isoja vastoinkäymisiä kokenut mies luo siitä huolimatta – tai juuri siksi – liikkeessään valoisaa ja viihtyisää tunnelmaa, ja kyllähän ihmiset viihtyvät. Mahtavaa, tällaisia sinnikkäitä yrittäjiä me tarvitsemme! 

ELY, sovitaanko että tämä yrittäjä saa hankkia asialliset opasteet, että turistit löytävät taas paikan päälle? 


Tässäpä nähtävyys ja tutkimuskohde vaikkapa sadepäivän ratoksi.

Myllymäen Antiikki ja Rompe, Asematie 60, 63900 Myllymäki.
Liikkeellä on oma facebook-sivu, jossa on paljon kuvia tavaroista ja tarvikkeista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti