24. huhtikuuta 2016

Ateenatar Paukanevalla

Rakas ystäväni Evi lennähti yllättäen käymään Suomessa!

Tänä sunnuntaina meillä oli mahdollisuus tavata, ja koska me molemmat rakastamme pitkiä kävelyretkiä ja elämää suurempia keskusteluja, pakkasin reppuun kameran ja termospullollisen teetä ja vein Evin patikkaretkelle Paukanevan pitkospuille. Paukanevan hiljaisuus ja lähes yksitoikkoisen tasainen suomaisema olivat täyttä vastapainoa Ateenan hälyiselle elämälle.

Päivä oli aurinkoinen, mutta kylmän puolen tuuli ja pari pilveä sirottivat hetken aikaa maahan pieniä lumihiutaleita. Onneksi olimme varustautuneet lämpimästi. Istahdimme hetkeksi laavulle. Musta venäläinen talvitee lämmitti kehoa ja ystävän seura mieltä.

Kevät näytti tekevän tuloaan, suopursut olivat nupullaan ja vihreä heräili heinikon alta. Siinä kulkiessa muut asiat jäivät mielestä. Liekö luonnonrauhan aikaansaamaa, että yksi keskustelunaiheemme oli elämän onni ja hetkien merkityksellisyys.

Paukanevalla on helppo kävellä, ja reitti sopii erinomaisesti myös aloitteleville retkeilijöille.  Suurin osa luontopolusta, noin 5 km, on pitkostettu. Valtatie 18:n levähdysalueelta jokirannan aloituspaikalta lähtee 700 m:n pituinen esteetön, pyörätuolilla kuljettava pitkosreitti esteettömälle lintulavalle. Vastaamme tuli pari perhekuntaa lastenvaunujen ja pikku pyöräilijöiden kanssa.

Hieno liikuntareitti on Seinäjoen aktiivisten toimijoiden ansiota. Seinäjoen kaupunki ja Lakeuden elämysliikunta ry ovat uudistaneet metsähallituksen tuella 4,5 km pitkospuita, kilometrin verran polkua, opasteviitat ja -kyltit sekä levähdyspaikat. Lintutornin rakenteet on myös kunnostettu. Uudistettu liikuntareitti avattiin käyttöön vuoden 2015 elokuussa. Kiitos!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti