5. elokuuta 2015

Kasvihuoneilmiö

Kun syö erikoisherkkuja lime- ja mandariinipuun ja suurten pelargonien katveessa Närpiössä Etelä-Pohjanmaalla, voi todeta olevansa eksoottisen äärellä. 

Tällaisen kokemuksen jaoimme ystäväni Leenan kanssa. Närpiön tomaattipitäjässä noutopöytään oli tietysti katettu erinomaisia tomaattisalaatteja. Olen itsekin käyttänyt mansikoita salaateissa ja ruoanlaitossa, mutta mansikka-valkosipulisalaattia maistelin ensimmäistä kertaa. Kasvihuoneen köynnöskukat olivat paitsi kauniita katsella, myös hyvän makuisia kukkapitoisessa salaatissa. Taisi siinä tulla syödyksi muutama tuoksupelargonin terttukin, ja muutamia muita kukkalajeja.


Käsittääkseni söin näitäkin kukkia.
Mandariineja emme syöneet, ainakaan puusta, nautimme vain  pöydän ääressä niiden varjosta.

Lind´s Kök -niminen ravintola on todellinen kasvihuoneilmiö, sillä ravintola toimii aidossa kasvihuoneessa. Ruoka on herkullista ja sopivasti erikoista. Tunnelma syntyy yli sadan yrttikasvin lisäksi viiniköynnöksistä, greippi- ja muista sitruspuista, tomaatti- kurkku- ja paprikapenkeistä. Kaikkea ryydittävät hienot kukkaset, jotka kiipeilevät seinillä tai ryöppyävät katonrajasta upeina putouksina. Huomiota herättävän kaunis lattia on – kuinkas muuten – tehty närpiöläisestä graniitista.


Leenaa viehätti mandariinipuu, jonka juurelle oli kaettu jälkiruokapöytä. Tarjolla oli kahvia ja ihanaa kurkkupannacottaa.

Kasvihuoneravintolan suosio yllätti.  Ravintolaan virtasi koko ajan väkeä, jopa useammalla pikkubussilla. 

Jos paikka olisi jonkin kantatien varrella, ihme ei olisi niinkään suuri. Mutta Lind´s Kök sijaitsee Närpiön Bäcklidenissä pienen sivutien varrella. Lähin iso tie on  valtatie kahdeksan. Voi päätellä, että maine on kiirinyt laajalle. Tässäpä sitä levitän itsekin: kannatti lähteä varta vasten Seinäjoelta Närpiöön syömään.

Lind´s Kök sopii loistavasti vaikka synttärijuhliin, pikkujoulun viettäjille ja muille herkkusuille, jotka arvostavat kaunista ympäristöä.

Paikalla oli sen verran väkeä, että napsin vain sieltä täältä kännykkäkuvia. Kannattaa vilkaista Lind´s Kökin sivuja, sieltä saa käsityksen ruokalajeista ja kasvien kauneudesta.

Sivuilla on myös Ala Carte- ja menuvaihtoehtoja hintoineen.
Kesälounas buffetpöydästä ilman ajanvarausta 9.8. asti joka päivä klo 11–15
Syksyllä ja talvella paikka on auki ryhmille tilauksesta.


Lind´s Kök, Bäcklidvägen 476, Närpiö
Kotisivu: http://www.lindskok.fi

Jaa-a, minne sitä seuraavaksi lähtisi ruokaretkelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti